Zencefil bal limon karışımı zayıflatır mı?

Blog Figure

Zencefil, bal limon ayrı ayrı vücut için birçok etkiye sahipken bir araya gelerek oluşturulan karışımda üçü birden ayrı ve güçlü bir etkiye sahiptir. Uzun yıllardır alternatif tıpta sıklıkla kullanılan bu karışım zayıflama diyetlerinde de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Tek başına mucize bir karışım olmamakla birlikte,  yeterli ve dengeli beslenip spor yaparak zencefil bal limon karışımını da gün içerisinde ara öğünlerinizde ya da gece yatarken tüketerek uzun süreli açlıklarınızın önüne geçebilirsiniz. 

Özellikle kış mevsiminde gribal enfeksiyon ve mikroplara karşı bağışıklık güçlendirici olarak da tüketilebilmektedir. Bal bu karışımda kaloriyi yükseltse de B kompleks vitaminleri aöısından zengindir.  Ayrıca C vitamini, fosfor, magnezyum dan zengin olan yüksek besin değeri ile antibakretiyel özellik göstermektedir. Bala eklenen limon ile de bu karışımın C vitamini miktarı iyi artmaktadır. Doğal bir vücut savunucusu haline gelmektedir. 

Limon başlıca C vitamini kaynağı olmakla birlikte vücutta yağ yakımına yardımcıdır. Zencefil ise kan şekeri regülasyonu sağalayarak tatlı krizlerinin önüne geçmektedir. Çok güçlü bir antioksidan olmasıyla hücreleri yeniliyor, şişkinlik ve hazmı yok ediyor, başlıca sindirim sistemi problemlerinden kabızlık probleminde etkilidir. Doğal bir antibiyotik olarak tüketebileceğiniz bu karışım aynı zamanda sizi kronik hastalıklara ve kansere karşı da koruma sağlamaktadır. 

zayıflama çayı zencefil bal limon