Yulaflı bisküvi kilo aldırır mı?

Yulaflı bisküvi kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı? Yüksek lifli yapısı sayesinde uzun süreli tokluk sağlarken tatlı isteğini de azaltan yulaflı bisküviyi gelin birlikte inceleyelim
Blog Figure

Diyet yapan bireyler ana ve/veya ara öğünlerinde düşük kalorili, kan şekerini hızlı yükseltmeyen ve uzun süreli tokluk hissedeceği ürünler tercih etmektedir. Tüketicinin bu beklentilerine karşılık birçok marka yulaflı bisküviler üretilmektedir. Yulaflı bisküvi yüksek lifli yapısı sayesinde uzun süreli tokluk sağlarken tatlı isteğini de azaltmaktadır. 

Yulaflı bisküvi kilo aldırır mı sorusuna cevap olarak yulaflı bisküvi arasında bal, şeker, krema olursa yulaflı bisküvi kilo alımına sebep olabilmektedir. Bu nedenle hazır paketli gıda olarak sunulan içerisinde rafine şeker bulunduran yulaflı bisküviler yerine ara öğünlerinizde 1 fincan yeşil çayınızın yanında ilave şekersiz saf yulaflı bisküvileri tercih etmelisiniz ya da kendinizin kolaylıkla yapabileceği basit bir tarifte yulaf kullanarak şekersiz sağlıklı yüksek lifli bir yulaflı bisküvi yapabilirsiniz. 

Yulaflı bisküvi tarifi

1 yumurta 
10 yemek kaşığı yulaf 
1 fincan süt
1 çay kaşığı tarçın
1,5 yemek kaşığı pekmez
7 adet hurma
10 badem
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ( isteğe bağlı)

Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra homojen bir karışım elde ediyoruz. 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra tüketebiliyoruz. Yaklaşık 12 adet çıkıyor.  
1 tanesi 85 kkal, 2 gram lif ve 2,5 gram protein içeriyor. Afiyet olsun ☺

yulaflı bisküvi yulaflı bisküvi tarifi eti burçak yulaflı bisküvi