Yoğurt zayıflatır mı?

Yoğurt zayıflatır mı yoksa kilo aldırır mı en çok merak edilen sorular arasında; zayıflama üzerinde tek başına etkili olmasa da diyet yapan bireyler günde en az 2 kez yoğurt tüketilmelidir.
Blog Figure

Yoğurt laktik asit fermentasyonu sonucunda elde edilen, besin değeri yüksek içerisinde bulundurduğu yararlı bakteriler ile güçlü bir probiyotik kaynağı olan fermente bir süt ürünüdür. Yoğurt hem sade olarak tüketilen hem de meyveli yoğurt olarak tüketilebilen gün içerisinde sıklıkla tercih edilen bir besin maddesidir. 

Yoğurt içerisinde birçok vitamin ve mineral barındırmaktadır. Her yaştan insanın rahatlıkla tüketebileceği yoğurt, güçlü bir protein kaynağı olmasının yanında kalsiyum içeriği ile de dikkat çekmektedir. B2 vitamini (Riboflavin) kaynağı olarak da bilinen yoğurt zayıflama diyetlerinde oldukça sık tercih edilmektedir. Çünkü yoğurdun süte göre laktoz içeriği düşük kalsiyum oranı yüksektir. Yüksek kalsiyum içeriği kemik ve diş yapısını güçlendirirken sinir sistemi için de birçok yararı bulunmaktadır. 

Sindirim sistemi üzerinde etkinliği klinik olarak kanıtlanmış birçok çalışma bulunmaktadır. İçerisinde bulundurduğu yararlı bakteriler sayesinde bağırsak sağlığını geliştirirken, kabızlık problemlerinin giderilmesinde etkilidir. 

Zayıflama üzerinde tek başına etkili olmasa da diyet yapan bireyler günde en az 2 kez yoğurt tüketilmelidir. Çünkü 1 kase yoğurt yaklaşık 5 gram protein içermektedir. 1 kase yoğurt 116 kaloridir. Saymakla bitmeyen faydalarından yararlanmak için evde kendiniz dahi yoğurt mayalama yapabilirsiniz. Gün içerisinde yoğun iş temposunda 1 kase yoğurtla açlığınızı bastırabilir uzun süreli açlıkların önüne geçebilrisiniz. Yine burada tercih edeceğiniz yoğurt zayıflama diyeti yapıyorsanız yarım yağlı yoğurt ya da yağsız yoğurt tercih etmelisiniz. 

Yağ Yakıcı Yoğurt Tarifi: 

  • 1 kase yoğurt içerisine 1 elma rendeliyoruz ve;
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • Yarım limon ilave ediyoruz.

Afiyet olsun ☺ 

yoğurt yoğurt kilo verdirir mi yoğurt diyeti meyveli yoğurt yağ yakıcı yoğurt tarifi