Tarçınlı su zayıflatır mı?

Tarçınlı su zayıflatır mı sorusu hepimizin merak ettiği bir konu; hemen hemen tüm detoks tariflerinde yerini almaktadır. Hem detokslara aromak katmasına yardımcı olur, hem de tarçın çayı ile ödem atabilirsiniz.
Blog Figure

Zayıflama diyetlerinin vazgeçilmez baharatı tarçın, keskin tat ve kokusu ile tek başına tüketimi oldukça zor bir baharattır. Tarçın tek başına mucize bir besin olmamakla birlikte zayıflamaya yardımcı olmaktadır. İçeceklerinizin ya da tükettiğiniz besinlerin üzerine eklediniz 1 kaşık tarçın kalori içermemesi ile birlikte, kan şekerini hızlı yükseltmeyip kan şekeri regülasyonu sağlamaktadır. 

Günlük beslenmenizde tarçına yer verdiğinizde yağ yakıcı etkisini görebilirsiniz. Ayrıca sindirim sistemi problemlerinin başında gelen kabızlık gibi sorunların da gidererek metabolzima hızlandırıcı etkiye sahiptir.

Bireylerin günlük su ihtiyacı kg başına 30 ml olarak hesaplanmaktadır. Özellikler kış mevsiminde su tüketimi azalan bireylerin suya bir aroma katmasına yardımcı olan tarçın, hemen hemen tüm detoks tariflerinde yerini almaktadır. Tarçın çayı ile hem ödem atabilir, hem de göbek yağlarının giderilmesinde tarçını kullanabilirsiniz. Ayrıca güçlü bir antioksidan özellik gösteren tarçını hücre yenilenmesinde ve kolestrol düşürücü olarak da kullanabilirsiniz. 

Tarçınlı çay tarifi:

  • 1 litre içme suyu
  • 2 adet kabuk tarçın 
  • Yarım limon 

Su kaynadıktan sonra 2 adet kabuk tarçını suya ilave ediniz. 5 dakika daha kaynadıktan sonra çayımız hazır. Serviste birkaç damla limon ilave ederek ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ☺ 

tarçın su zayıflama çayı tarçın çayı tarçınlı su tarçınlı su faydaları tarçınlı su ne işe yarar tarçınlı su tarifi ödem atıcı içecek