Süt zayıflatır mı?

Süt zayıflatır mı yoksa süt içmek kilo yapar mı birlikte inceleyelim.. Süt öncelikle başlıca kalsiyum kaynağıdır. Çocukluk döneminde kemik ve diş gelişiminde etkili olan süt kadınlarda..
Blog Figure

Süt bebeklik döneminden yetişkinlik dönemine kadar insanoğlunun her yaşam evresinde sıklıkla tükettiği bir besin maddesi olmuştur. İçeridiği yüksek besin değeri protein, birçok vitamin mineral bakımından zengin olan süt günlük beslenmede sıklıkla tercih edilen bir içecektir. Peki sütün birçok yararı varken süt zayıflatır mı ? Süt öncelikle başlıca kalsiyum kaynağıdır. Çocukluk döneminde kemik ve diş gelişiminde etkili olan süt kadınlarda, hamilelik döneminde hem annenin hem bebeğin sağlığı açısından menapoz döneminde kemik erimesi riskine karşı da korumaktadır. Durum böyle olunca günlük süt tüketimi oldukça büyük bir önem sahip olmaktadır. Hem cilt yenilenmesi, hem hücre yapım ve onarımında görev alan sütün son zamanlarda bir de zayıflama üzerine etkileri için birçok çalışma yapılmıştır. 

Süt kilo verdirir mi ?

Diyet yapan bireylerin makro ve mikro besin ögelerinden yeterli ve dengeli beslenirken bir de spor yaparak kilo vermektedir. Yapılan çalışmalar bu kilo verme sürecinde sütün yağ yakıcı özellik gösterdiğini söylemektedir. Ayrıca yap yakımını hızlandırıcı etkisinin artması için bir beslenme uzmanı olarak 1 su bardağı süt içerisine 1 çay kaşığı zerdeçal ilave ederek tüketmeniz yağ yakımını hızlandırırken kilo vermenize yardımcı olacaktır. Kan şekeri regülasyonun sağlanmasında etkili olan süt tatlı krizlerinin önüne geçmektedir. Bu etkiyi arttırmak için süt içerisine yarım kabuk tarçın ya da 1 çay kaşığı tarçın da ilave edebilir, kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz. 

diyet yaparken süt içilir mi süt kilo yapar mı süt kilo verdirir mi