Süt mısır kilo aldırır mı?

Süt mısır kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı ? Mısır başta olmak üzere; közde mısır, bardakta mısır, pop-corn olarak dilimize yerleşmiş patlamış mısırı gelin birlikte inceleyelim
Blog Figure

Süt mısır başta olmak üzere; közde mısır, bardakta mısır, pop-corn olarak dilimize yerleşmiş patlamış mısır en çok tercih ettiği atıştırmalık arasında yer almaktadır. Birçok vitamin mineral ve lif bakımından zengin olan süt mısır başlıca B1 vitamininden zengindir. Süt mısırının B1 vitamini içeriği ile yapılan araştırmalar Alzheimer hastalığına karşı koruduğunu ortaya koymuştur. Süt mısırı mevsiminde taze ve doğru pişirme tekniği kullanarak bireylerin rahatlıkla tüketileceği bir gıda maddesidir. Ancak süt mısırın soslu olarak tüketilmesi ve fazla tuzlu tüketilmesi kilo alımına sebep olabilmektedir. 

Süt mısır kilo yapar mı ?

Zayıflama diyeti yapan bireylerin közde mısır yerine daha sağlıklı olan haşlanmış süt mısır tüketimi ya da yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketimi önerilmektedir.  Çünkü közde mısırda ateşle teması sonucunda mısır tanesi içindeki suyun buharlaşması sonucunda mısır nişastası kalmaktadır. Bu durum diyette fazla kalori alımına sebep olmaktadır.

süt mısır közde mısır bardakta mısır pop-corn haşlanmış süt mısır mısır nişastası