Soda zayıflatır mı?

Sade soda içmek zayıflatır mı birlikte inceleyelim; öncelikle soda ve maden suyu ayrımı yapılmalıdır. Soda maden suyu olarak bilinse de sodaya besin zenginleştirmesi yapılmalıdır.
Blog Figure

Soda, içme suyuna belirli bir miktar karbonat ve karbondioksit ilave edilmesiyle oluşmaktadır. Maden suyu ise doğal bir içecek olup vitamin mineral bakımından zengindir. Öncelikle soda ve maden suyu ayrımı yapılmalıdır. Soda maden suyu olarak bilinse de sodaya besin zenginleştirmesi yapılmalıdır.

Soda zayıflama diyetlerinde kullanılan kalorisiz bir içecektir. Soda içmek gün içerisinde su tüketimi az olan bireylerin daha çok su içmesini sağlayarak vücut sıvı dengesini sağlamaktadır. Çünkü su tüketimi en çok metabolizma hızlandıran aktivitedir. Ancak karbonatlı su olarak bilinen soda herkesin rahatlıkla tüketebileceği bir içecek değildir. Özellikle sindirim sistemi problemlerinden ülser, gastrit gibi rahatsızlıkları bulunan bireylerin tüketimine uygun değildir. Ancak herhangi bir mide rahatsızlığı bulunmayan bireylerde yemek sonrası şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemleri gidererek besin maddelerinin kolayca sindirilmesine yardımcı olur.

Birçok markanın maden suyu veya soda olarak tüketime hazır ürünü bulunmaktadır. Meyveli soda yerine sade soda tüketmelisiniz. 1 adet meyveli soda yaklaşık 80 kkal iken sade sodanın kalorisi bulunmamaktadır. Ayrıca tansiyon rahatsızlığı veya tuz tüketimi ile ilgili bir kısıtlaması bulunmayan bireyler Churchill soda olarak soda tüketimi yapabilirler. Evde kendinizin de hazırlayabileceği tariflerle sodanıza nane ekleyerek aromasını değiştirebilir, yediğiniz besinlerin kolayca sindirilmesine yardımcı olarak sodanın zayıflamanıza yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz. 

 

maden suyu karbonatlı su meyveli soda sade soda Churchill soda soda faydaları soda diyeti