Sirkeli su zayıflatır mı?

Sirkeli su içmek zayıflatır mı sorusu bir çoğumuz tarafından merak edilen bir konu; özellikle internette en çok aratılanlar arasında aç karnına sirkeli su içmek zayıflatır mı sorusu var..
Blog Figure

Sirke salataların, yemeklerin sosların vazgeçilmezi olarak sıklıkla tüketilen bir besindir. Keskin kokusu ve sert lezzetteki meyvelerden elde edilmektedir. Başlıca üzüm, elma gibi meyvelerden elde edilen  sirkenin tek başına tüketimi oldukça zordur. Sağlık üzerine birçok faydası bulunan sirkenin zayıflama diyeti yapan bireyler de zayıflamak için sirkeli su içmektedir.

Aç karnına sirkeli su zayıflatır mı ?

Sıklıkla elma sirkesi kullanılan diyetlerde kalorisi oldukça düşüktür ve sabah aç karnına sirkeli su tüketimi yapmaktadırlar. Tek başına sirkeli suyun zayıflama üzerine etkisi olmamakla birlikte kilo verme sürecini hızlandırmaktadır. Sirkeli su iştah mekanizması üzerine oldukça etkilidir. Mide asit seviyesini etkileyerek uzun süreli açlıkların önüne geçerek daha az besin tüketimi sağlamsıyla kilo vermede etkisi olduğu bilinmektedir. Sirkeli su antioksidan içeriği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır, detoks etki sağlamaktadır. Sirke içerisinde yer alan asetik asit bölgesel yağlanmaları fiziksel aktiviteye bağlı olarak azaltabilmektedir. Asidik yapısından kaynaklı mide rahatsızlıkları olan ya da olmayan tüm bireyleri rahatsız edebileceğinden tek başına tüketmek yerine suya ilave edilmelidir. Çok fazla asit yapısı boğazınızı da rahatsız edebilir. Kilo vermede mucize bir besin olmadığını unutmayarak zayıflamanıza yardımcı olması açısında güne başlarken 1 bardak su içerisine 1 yemek kaşığı sirke ilave ederek tüketebilirsiniz. 

elma sirkesi sirkeli su sirke elma asetik asit zayıflama çayı