Şalgam suyu zayıflatır mı?

Şalgam zayıflatır mı yoksa şalam kilo aldırır mı sorusu bir çoğumuzun merak ettiği bir konu. Şalgamın kalorisi düşüktür zayflama diyetlerinde tercih edilebilir fakat iştah açıcı özelliğinden dolayı kilo alımına sebep olabilir.
Blog Figure

Şalgam yöresel olarak tüketimi değişkenlik gösterse de sıklıkla tüketilen ana maddesi havuç ve turp olan bir içecektir. Şalgam suyu acılı veya acısız olarak tercih edilebilen güçlü polifenol bir bileşiktir. Yani vücudu koruyup, serbest radikallerin absorbe olmasını sağlar. Şalgam suyu güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Vücutta yenileyici ve onarıcı olarak görev alır. Zengin kalsiyum içeriği sayesinde metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur. Acılı şalgam suyu tercihi ile de metabolizma çalışma hızını daha da arttırabilir.

Şalgam kilo aldırır mı ?

Ancak zayıflamaya diyetlerinde içerisindeki tuzdan dolayı tüketimi çok istenmese de porsiyon ölçüsü göz önünde bulundurularak tüketilebilir. Ancak şalgam suyunun fazla tüketimi sonucunda iştah açıcı özelliğine bağlı olarak besin tüketiminin artması ile zayıflama yerine kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca fazla şalgam suyu tüketimi bir takım rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. 1 bardak şalgam suyu kalorisi yok denecek kadar azdır. 100 gram şalgam suyu sadece 5 kkal’dir. Ancak bilindiği üzere kalori olmasa bir besin içerisindeki çeşitli etken maddeler vücudunuzu etkileyebilir. Porsiyon ölçüsü gözetiminde şalgam suyu zayıflama diyetlerinde kullanılabilir. 

şalgam şalgam suyu şalgam kilo aldırır mı şalgam kilo yapar mı diyet yaparken şalgam suyu içilir mi