Nar kilo aldırır mı?

Nar kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı gelin birlikte inceleyelim. Nar ile ilgili yapılan çalışmalar da nar meyvesi ve nar suyunun düzenli nar tüketiminin artan obezite yani şişmanlık..
Blog Figure

Nar birçok vitamin ve mineral bakımından zengin yüksek lifli antioksidan içerikli bir meyvedir. Bireylerin günlük beslenmesinde ihtiyaç duyduğu lif miktarının büyük bir kısmını karşılayabilmektedir.  Meyve değişim listesine göre narın 1 porsiyonu 100 gram olup 75 kkal’dir ve yaklaşık 3 gram lif içerir. Bu yüksek lif ve posa içeriği sayesinde uzun süreli tokluk hissi sağlar. 

Nar zayıflatır mı ?

Nar ile ilgili yapılan çalışmalar da nar meyvesi ve nar suyunun düzenli nar tüketiminin artan obezite yani şişmanlık tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bireylerin günlük ihtiyaç duyduğu enerji ve besin ögeleri bakımından günlük beslenmesinde nar meyvesi porsiyon ölçüsü göz önünde bulundurularak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcıdır. Ancak ihtiyaç duyduğu enerji gereksiniminin üstüne ek olarak nar tüketimi ise kilo alma yaşanabilir. 

nar nar suyu nar meyvesi