Mısır gevreği kilo aldırır mı?

Mısır gevreği kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı birlikte inceleyelim. Sade mısır gevreklerinin yanında lezzet açısından içerisine bal, çikolata, şeker ilave edilen mısır gevrekleri..
Blog Figure

Günün ilk öğünü olan kahvaltı oldukça önemlidir. Kolay ve pratik kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen mısır gevreği; lezzeti, hazırlanması ve tüketim kolaylığı açısından bireylerin sıklıkla tercih ettiği bir kahvaltı alternatifidir. Yoğun iş temposu içinde kahvaltının uzun zaman alması çalışan bireyleri de lezzetli ve kolay hazırlanabilen mısır gevreklerine yönlendirmektedir. 

Çeşitli markaların, farklı lezzetlerde ve besin değerleri ile son tüketiciye sunduğu kahvaltılık mısır gevreği uzun süreli tokluk hissi sağlar. Yüksek lifli, protein kaynağı olan kahvaltılık gevrekler bireylerin ihtiyaç duyduğu enerji ve besin ögeleri açısından zengindir.  Yüksek lifli yapısı sayesinde sindirim sistemi problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Uzun süreli açlıkların önüne geçer. Güne daha dinç ve zinde başlamanıza yardımcı olur.

Mısır gevreği zayıflatır mı ?

Mısır gevreği porsiyon ölçüsü göz önünde bulundurularak tüketildiğinde kilo açısından sıkıntı oluşturmamaktadır. Ancak yine de mısır gevreği satın alırken içindekiler tablosu incelenmelidir. Sade mısır gevreklerinin yanında lezzet açısından içerisine bal, çikolata, şeker ilave edilen mısır gevrekleri de bulunmaktadır. Lezzet vermek amacıyla ilave edilen bu besinler kilo almaya yatkınlığı arttırmaktadır. Bu sebeple sade mısır gevreği satın alıp ya da dilerseniz kendinizin de yapabileceği mısır gevrek içerisine çeşitli kuru meyve ve kuru yemişlerle lezzetlendirebilir kahvaltınızı zenginleştirebilirsiniz. 

mısır gevreği sade mısır gevreği kahvaltılık mısır gevreği kahvaltılık gevrek