Kepek ekmeği kilo aldırır mı?

Kepek ekmeği kilo aldırır mı (kilo yapar mı) yoksa zayıflatır mı birlikte inceleyelim. Yüksek lif ve posa bulundurmasından kaynaklı metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sistemi..
Blog Figure

Sağlıklı bir bireyin günlük beslenmesinde karbonhidrat, protein ve yağdan yeterli ve dengeli beslenmesi oldukça önemlidir. Günlük enerji gereksinmesinin karşılanmasında büyük bir yere sahip olan karbonhidratların başında ise ekmek gelmektedir.

Kepek ekmeği kilo yapar mı ?

Ekmek tüketici karşısına birçok çeşit ve lezzette çıkmaktadır. Kepek ekmeği ya da kepekli undan ekmek algı olarak bireylerin sıklıkla kilo kontrolünde tercih ettiği bir ekmek çeşididir. Kepekli ekmek tahıl kaynağı olmasından kaynaklı B1 vitamininden zengindir. Yüksek lif ve posa bulundurmasından kaynaklı metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sistemi problemlerini giderir. Ancak 1 dilim beyaz ekmekle aynı kalori miktarına sahiptir. Kepek ekmeği diyet yaparken kilo aldırmaz düşüncesi tamamen yanlış olup bireylerin porsiyon ölçüsü göz önünde bulundurarak tüketmesi gereken bir ekmek çeşididir. Bir beslenme uzmanı olarak mide rahatsızlığı, kabızlık, ve şeker gibi kronik hastaların tüketebileceği bir ekmek çeşidi olduğunu söylemekle birlikte yine bu bireylerde de porsiyon ölçüsü göz önünde bulundurulmalıdır. 

kepekli ekmek kepek ekmek kepek ekmeği kepekli undan ekmek