Kekik suyu zayıflatır mı?

Kekik suyu zayıflatır mı birlikte göz atalım; Kekik suyu yağ yakıcı özelliği sayesinde bölgesel yağlanmalarından şikayetçi olan bireyler tüketilebilir. Kekik suyu veya kekik çayı tarifinde tek başına acı tat hoşunuza gitmiyorsa, içerisine tarçın, limon,
Blog Figure

Kekik suyu acı tadı sebebiyle tek başına tüketilmesi oldukça zordur. İçerisine ilave olarak limon suyu, nane gibi karışımlarla tadı yumuşatılarak tüketilen kekik suyu magnezyum, demir ve potasyum içermektedir. Mutfakların vazgeçilmez baharatı olan kekik, zayıflamaya etkisine bakıldığında da olumlu sonuçlar alan bireyler olmuştur. Zayıflama sürecinde diyet ve spor ile birlikte bitkiselçayların tüketimi de metabozlima hızlandırıcı etkisiyle oldukça sık kullanılmaktadır. Bu bitki çaylarından biri de kekik çayı. Peki keki çayı veya kekik suyunun zayıflamaya etkisi nasıl olmaktadır. ? 

Kekik suyu yağ yakıcı özelliği sayesinde bölgesel yağlanmalarından şikayetçi olan bireyler tüketilebilir. Uzun süreli açlıkların önüne geçerek kan şekeri regülasyonu sağlamaktadır. Kekik suyu mide rahatsızlıklarının başında gelen hazımsızlık, şişkinlik gibi şikayetlerin giderilmesine, kabızlık problemlerinin giderilmesinde,  yardımcıdır. Tek başına kilo verdiren bir besin maddesi olmasa da özellikle kadınların sıklıkla tercih etmektedir. Çünkü hem ödem atıcı hem de regl dönemlerinin daha az ağrılı ve sancı geçirici olarak tüketebilmektedir. 

Kekik suyu veya kekik çayı tarifinde tek başına acı tat hoşunuza gitmiyorsa, içerisine tarçın, limon, zencefil ekleyerek tüketebilirsiniz. Tabi diyetinizde sağlıklı bir kilo vermek istiyorsanız tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli beslenip aynı zaman fiziksel aktivitenizi arttırarak bitkilerin gücünden de yararlanmalısınız.

kekik suyu kekik kekik çayı