Greyfurt zayıflatır mı?

Blog Figure

Gereyfurt tüketimi aslında çok kolay olmayan bir meyvedir. Ekşi tadı yüzünden bireylerin tüketmekte zorlandığı bir meyvedir. Ancak greyfurt çok güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Greyfurtla ilgili birçok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmalarda biri greyfurtun metabolizma hızlandırıcı etkisinin olduğunu ve yağ yakımını hızlandırdığı bildirilmiştir. Tek başına zayıflamada mucize bir besin olmadığı sadece greyfurt yiyerek zayıflamanın ne yazık ki mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Ancak yeterli ve dengeli beslenerek diyet ve spor  yapan bireyler, greyfurtu ara ve veya ana öğünlerinizde tükettiğinizde kilo vermenize yardımcıdır. 

Greyfurtun  kan şekeri regülasyonu sağlamada da birçok etkisi bulunmaktadır. Greyfurt insülin hormonu üzerinde etki göstererek, daha az besin tüketmenizi sağlamaktadır. Bu sebeple zayıflamaya yardımcıdır. Ancak çoğu çalışma greyfurtun içeriğimdeki likopen ve limonit içeriğinden bahsetmektedir. Yüksek likopen içeriği kanserden korunmada oldukça etkilidir. Besin ilaç etkileşimlerinde de adından sıkça söz ettiren greyfurtu ilaç kullanan bireylerin doktorunuzun tavsiyesi neticesinde tüketilmelidir. 

Greyfurt içeriğindeki yüksek antioksidan yapısı sayesinde hücre yenilenmesini sağlar, kolajen sentezini uyararak cilt yenilenmesi kemik ve kas gelişiminde de etkilidir. Sigara içen bireylerin vücutlarına aldıkları nikotin gibi zararlı bir maddenin atılmasında da etkilidir. Yüksek lif içeriği sayesinde uzun süreli tokluk hissi sağlar. Kabızlık gibi sindirim sistemi problemlerini çözerken kan şekeri regülasyonu sağlayarak tatlı krizlerinin de önüne geçmektedir. 

1 greyfurt yaklaşık 75 mg C vitamini içermektedir. 

greyfurt diyeti greyfurt