Avokado zayıflatır mı?

Avokado zayıflatır mı yoksa kilo aldırır mı sorusu en çok merak edilen konulardan birisi. Avokado zengin içeriği sayesinde zayıflama diyetlerinde özellikle kahvaltıda çok tercih edilir.
Blog Figure

Avokado son zamanlarda popüler olarak zayıflama diyetlerinde sıklıkla kullanılan bir meyve olmakla birlikte hem genel sağlığı koruma açısında oldukça yararlı hem de zayıflama diyetlerinin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkmaktadır. Avokado yumuşak dokusu sayesinde kahvaltıda omletlerde ve tariflerde kıvam sağlayıcı sağlıklı bir yağ içeriğine sahiptir. 

Avokado tek başına zayıflamanıza yeterli değilken zayıflama sürecinin hızlanmasını sağlar. 1 porsiyon avokado (125 g) 130 kkal, 15,6 g yağ ve yaklaşık 6 gram lif içermektedir. Avokado içerisinde barındırdığı bu sağlıklı yağ kalp damar hastalıklarının önlenmesinde ve hastalığın tedavisinde, cilt ve saç problemleri, birçok iltihabi hastalık ve kanser üzerinde dahi etkili olmaktadır. Bununla birlikte kolestrol ve trigleserit seviyesini azaltır ve bu sayede de sağlıklı kilo vermenize yardımcı olur. 

Avokado zengin içeriği sayesinde zayıflama diyetlerinde özellikle kahvaltı öğününde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sayede uzun süreli tokluk hissi sağlayarak fazla besin tüketiminin önüne geçer. Avokado diğer meyvelere nazaran meyve şekeri olarak bilinen früktoz bakımından fakirdir. Bu nedenle kan şekeri regülasyonunda oldukça etkilidir. Kan şekerini dengeleyerek tatlı krizlerinin önüne geçer, kilo vermenize ve/ veya kilonuzu korumaya yardımcı olmaktadır. Avokado tüketimine istianden yapılan kalp sağlığı ve damar sağlığı üzerine bir çalışmada kalp krizi riskinin önüne geçtiği pıhtı atma sonucu inme vs. gibi birçok sağlık probleminin önüne geçmeye yardımcı olduğu bildirilmiştir. İçeriğinde yüksek antioksidan yapısı sayesinde cildinizi ışıltı ve renk dengesi de sağlarken aslında genel olarak sağlıklı bir vücut için elzem bir meyve diyebiliriz. Yağ oranı yüksek olduğu için ölçülü tüketilmesi gerekiyor.

avokado meyve şekeri avokado kilo aldırır mı avokado diyeti