Akşam yemeği yememek zayıflatır mı?

Akşam yemeği yememek zayıflatır mı? Akşam saatlerinde metabolizma hızımız gün içerisindeki kadar hızlı değildir fakat akşam hiçbir şey yememek de kilo verme hızınızı yavaşlatacaktır.
Blog Figure

Çağımızın büyük bir problemi haline gelen obezite ve şişmanlığın önüne geçebilmek için herkes birçok yöntemle zayıflamak istiyor. Son dönemler de aç kalmak zayıflamaya yardımcı mı gibi ya da şimdilerde akşam yemeği yememek zayıflatır mı gibi yöntemlerin cevabını aramaktadır.

Öncelikle gün içerisinde oldukça yüksek kalorili rafine şeker ve fast food gibi besin tüketimi yapıp akşam yemeğinde yemek yememeniz ne yazık ki zayıflamanıza yardımcı olmayacağını biliyoruz. Peki gün içerisinde normal beslenip sadece akşam yemeği yemeyerek zayıflamak mümkün mü ? 

Akşam aç kalmak zayıflatır mı ?

Akşam dediğimiz saatlerde metabolizma hızımız gün içerisindeki kadar hızlı değildir. Yavaşlayan metabolizma hızı ve azalan fiziksel aktivite ile birlikte besin tüketimi neticesinde besinlerin sindirim ve yakım hızı da yavaşlamaktadır. Bu nedenle yüksek kalorili, bol yağlı ve düşük lifli bir öğün tercihi evet kilo vermenizi olumsuz etkileyecektir. Ancak hiçbir şey yemeden yani akşam öğünü atlamak da kilo verme hızınızı yavaşlatacaktır. Çünkü akşam öğününden sonra uykuya kadar olan süreç ve en az 8 saatlik uyku ile birlikte genel olarak geçen 15 saatlik bir açlık neticesinde vücut ihtiyaç duyduğu enerji ve besin ögeleri gereksinimini bir sonraki 15 saatlik açlığa karşı kendini korumak amacıyla ilk öğününüzdeki besin tüketimini depolayacaktır. Ancak bu demek değildir ki akşam yemeğinde istediğinizi yiyebilirsiniz.

 Akşam yemeklerinde zayıflamak için az yağlı yemekler ve kan şekerinizi daha yavaş yükseltecek ve uzun süreli tokluk hissi sağlayacak yüksek lif içeriğine tam tahıllı tercihler ile mutlaka bir salata tüketmelisiniz. Midenizi fazla yormayacak, hazmı kolay besin seçimleri ile hem kolay sindirim sağlayıp hem de uyku kalitenizi arttırabilirsiniz. Akşam yemeğini tamamıyla atlamak yerine uzmanların tavsiyeleri neticesinde lorlu, tavuklu, balıklı bir salata tüketimi ile yanında bir adet maden suyu tüketebileceğiniz hafif ama besin değeri yüksek öğünler tercih edebilirsiniz. 

akşam yemeği atlamak zayıflatır mı akşam yemeği yememek kilo verdirir mi akşam yemeği yememek sağlıklı mı