Acı çehre çayı zayıflatır mı?

Acı çehre çayı zayıflatır mı sorusu bir çoğumuzun merak ettiği bir konu. Acı çehre çayı besin tüketiminizi azaltarak daha az yemeniz sonucunda zayıflama konusunda yardımcıdır. Ödem atmanıza yardımcıdır.
Blog Figure

Zayıflama diyetlerinde birçok bitkisel tohum kullanılmaktadır. Bunlarda bire de acı çehre otu olarak karşımıza çıkmaktadır. Acı çehre tohumu direk tohumun kendisini tüketebilirken hem de bu küçük ve siyah tohumları çay haline getirip acı çehre tohumu çayı yaparak sıvı olarak da tüketebilirsiniz. Acı çehre çayı diyet listelerinde adından sıklıkla söz ettirirken ne yazık ki tek başına kullanımı zayıflamak için yeterli olmamaktadır. Acı çehre çayı sağlığınız ve beslenme durumunuz gözetilerek bir uzman tarafından hazırlanan diyet listenize ilave edeceğiniz doğal bir çaydır. 

Acı çehre çayı zayıflama diyetinde aralar tüketebilirsiniz. Acı çehre çayı besin tüketiminizi azaltarak daha az yemeniz sonucunda zayıflamaya yardımcıdır. Ödem atmanıza yardımcıdır. Ancak vücuttan su tüketimini arttırdığı için gün içerisinde mutlaka günde 2,5 3 litre su tüketmelisiniz. Çünkü vücuttan fazla su atımı sonucunda vücut sıvı dengesinin bozulmasına bağlı olarak sağlık problemleri ortaya çıkabilmektedir. Vücut metabolizma hızınızın artmasına da yardımcı olarak, yağ yakımını hızlandırmaktadır. 

Acı çehre çayı tarifi

1 litre kaynar su içerisine; 

1 yemek kaşığı acı çehre tohumu ilave ettikten sonra 20 30 dk beklemeniz gerekmektedir. Servis esnasında; içerisine birkaç damla limon sıkarak aralarda tüketebilirsiniz. Midesin gastrit, reflü gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları bulunmayan bireylerin aç karnına tüketerek iştah baskılayacı olarak tüketilmesi daha besin tüketimi neticesinde zayıflamalarına ayrıca yardımcı olacaktır. 

Acı çehre faydaları

Acı çehre faydaları oldukça fazla bir tohum olarak bilinse de kronik bir rahatsızlığı, alerjik bünyeye sahip olan bireylerin uzman kontrolünde tüketmesi önerilmektedir. 

zayıflama çayı acı çehre otu Acı çehre tohumu Acı çehre çayı Acı çehre faydaları Acı çehre çayı tarifi