Acı biber zayıflatır mı?

Acı biber zayıflatır mı sorusu en çok merak edilen konular arasında. Acı biber etken maddesi kapsaisin ile mide bağırsak hareketlerini hızlandırarak metabolizma hızını arttırmaktadır
Blog Figure

Acı biber, tüketimi bireyden bireye değişen tamamen damak zevki üzerine tüketilebilen bir sebzedir. Sebze kategorisinde kalori bakımından çok çok düşük bir sebze olan acı biber etken maddesi kapsaisin ile mide bağırsak hareketlerini hızlandırarak metabolizma hızını arttırmaktadır. 

Vücuda birçok faydası bulunan acı biberin birçok çeşidi bulunmaktadır. Chili biber, süs biberi gibi birçok acı biber çeşidinden özellikle kırmızı acı biber B ve C vitaminlerinden zengindir. Acı biber metabolizmada tokluk hormonu olan leptini uyararak beyine tokluk sinyallerini göndermektedir.  Bu nedenle zayıflama diyetlerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Çünkü beyine tokluk sinyalleri gönderilmesi ile hem az besin tüketmenizi sağlarken hem de metabolizma hızlandırdığı için yediklerinizin depo edilmeden yakılmasına yardımcıdır. 

Acı biber tüketimi sonrasında vücutta oksijen seviyesinin arttığı gözlemlenir. Bu oksijen seviyesinin artışı vücut ısısının da artışını beraberinde getirmektedir. Sindirimi kolaylaştırırken kabızlık gibi problemlerinde giderilmesine yardımcıdır. Damakta bıraktığı acı tat birçok bireyi rahatsız etse de tüketimi sonucunda vücut yağlarının yakımı hızlanmaktadır. Zayıflama sürecinde mucize bir besin olmadığını biliyoruz. Ama bu süreci hızlandırmak için acı biberi yemeklerinizde kullanabilir, kırmızı acı biber olarak baharatlarınızda sıklıkla kullanabilirsiniz. 

Acı biber kürü

Zayıflamaya yardımcı yağ yakıcı tarif:

  • 1 kase yoğurt içerisine; 
  • 1 çay kaşığı acı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 elma rendesi 

Tarif : 175 kkal olup, ara ve/veya ana öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Hem tokluk hissi sağlarken hem de vücut yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

acı biber süs biberi kapsaisin kırmızı acı biber chili biber acı biber kürü